Hozzávalók
- 4 nagy tojás
- 200 g brokkoli
- 100 g sárgarépa
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 g reszelt sajt (pl. cheddar vagy parmezán)
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- Zöldségek előkészítése
- A brokkolit apró rózsákra szedjük, a sárgarépát karikákra vágjuk, a cukkinit pedig félhold alakú szeletekre.
- Egy nagy lábasban forraljunk vizet, és a zöldségeket főzzük benne 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
- Hagyma párolása
- A hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Pároljuk 5-6 percig, amíg üveges nem lesz.
- Tojás előkészítése
- A tojásokat verjük fel egy tálban, ízesítsük sóval és borssal.
- Rakott zöldségek összeállítása
- A főtt zöldségeket és a párolt hagymát egy közepes méretű tűzálló tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük.
- A tojásokat egyenletesen öntsük a zöldségekre.
- Szórjuk meg a reszelt sajttal, és szórjuk rá a szárított bazsalikomot és oregánót.
- Sütés
- Előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160 °C) 25-30 percig süssük, amíg a tojás teljesen megszilárdul és a sajt aranybarna nem lesz.
- Tálalás
- Hagyjuk a rakott zöldséget pár percig hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk melegen.
Ez a recept ízletes és tápláló étkezést biztosít, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, miközben a tojás fehérjetartalmával hozzájárul az izomépítéshez és a teltségérzethez.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.