Tápanyagban gazdag tojásos rakott zöldség

Hozzávalók

  • 4 nagy tojás
  • 200 g brokkoli
  • 100 g sárgarépa
  • 1 közepes cukkini
  • 1 közepes hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 g reszelt sajt (pl. cheddar vagy parmezán)
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Zöldségek előkészítése
    • A brokkolit apró rózsákra szedjük, a sárgarépát karikákra vágjuk, a cukkinit pedig félhold alakú szeletekre.
    • Egy nagy lábasban forraljunk vizet, és a zöldségeket főzzük benne 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. Hagyma párolása
    • A hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Pároljuk 5-6 percig, amíg üveges nem lesz.
  3. Tojás előkészítése
    • A tojásokat verjük fel egy tálban, ízesítsük sóval és borssal.
  4. Rakott zöldségek összeállítása
    • A főtt zöldségeket és a párolt hagymát egy közepes méretű tűzálló tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük.
    • A tojásokat egyenletesen öntsük a zöldségekre.
    • Szórjuk meg a reszelt sajttal, és szórjuk rá a szárított bazsalikomot és oregánót.
  5. Sütés
    • Előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160 °C) 25-30 percig süssük, amíg a tojás teljesen megszilárdul és a sajt aranybarna nem lesz.
  6. Tálalás
    • Hagyjuk a rakott zöldséget pár percig hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk melegen.

Ez a recept ízletes és tápláló étkezést biztosít, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, miközben a tojás fehérjetartalmával hozzájárul az izomépítéshez és a teltségérzethez.

Tápanyagban gazdag tojásos rakott zöldség
Tápanyagban gazdag tojásos rakott zöldség

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top