Szőlős sütemény receptje

Ez a recept egy ízletes és könnyen elkészíthető süteményt eredményez, amely szőlővel van dúsítva. Az alábbiakban megtalálható az összes szükséges információ és lépés a sütemény elkészítéséhez.

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál vaníliás cukor
  • 200 g szőlő (lehetőleg mag nélküli)
  • 100 ml tej
  • Csipet só

Előkészítés

  1. Szükséges eszközök: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Készíts elő egy 20×20 cm-es sütőformát, és béleld ki sütőpapírral vagy vajazd és lisztezd ki.
  2. Szőlő előkészítése: A szőlőt mosd meg alaposan, és vágd félbe, ha nagyobb szemű. Ha szükséges, távolítsd el a magokat.

Elkészítés

  1. Vaj és cukor keverése: A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral egy nagyobb tálban, amíg a keverék krémes állagú nem lesz.
  2. Tojások hozzáadása: A tojásokat egyesével add hozzá a vajas-cukros keverékhez, és jól keverd el.
  3. Száraz hozzávalók keverése: Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot és a sót. Ezután fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a vajas-tojásos keverékhez, váltakozva a tej hozzáadásával. Keverd simára a tésztát.
  4. Szőlő hozzáadása: A félbevágott szőlőt óvatosan forgasd bele a tésztába.
  5. Sütés: Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a sütemény teteje aranybarnára sül, és egy fogpiszkálóval ellenőrizve tisztán kiemelkedik.
  6. Hűtés: A süteményt hagyd teljesen kihűlni a formában, majd szeleteld fel és tálald.

Szőlős sütemény receptje
Szőlős sütemény receptje

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top