Hozzávalók a paradicsom saláta recepthez:
- 4 közepes méretű paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma vagy lila hagyma
- 1 uborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet vagy citromlé
- 1 csokor friss bazsalikom vagy petrezselyem
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- (opcionális) 100 g feta sajt
Elkészítés:
- Előkészítés: Mosd meg a paradicsomokat, uborkát és a paprikát.
- Zöldségek felvágása:
- A paradicsomokat kockázd fel vagy szeleteld fel ízlés szerint.
- Az uborkát hámozd meg (ha szükséges), majd vágd vékony szeletekre vagy kockákra.
- A paprikát távolítsd el a magházát, és vágd vékony csíkokra vagy kockákra.
- A vöröshagymát vékonyan szeleteld fel. Ha erős az íze, áztasd hideg vízbe pár percig, majd csepegtesd le.
- Összeállítás: Tedd a felvágott zöldségeket egy nagy tálba.
- Fűszerezés: Add hozzá az olívaolajat, a balzsamecetet vagy citromlevet, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Friss fűszerek: Aprítsd fel a friss bazsalikomot vagy petrezselymet, majd szórd a salátára.
- (opcionális) Feta sajt: Ha szeretnéd, morzsolj rá feta sajtot a saláta tetejére.
- Tálalás: Keverd össze óvatosan az összetevőket, hogy minden jól eloszoljon.
Tippek:
- A salátát tálalás előtt érdemes 10-15 percre hűtőbe tenni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
- Kiegészítheted más friss zöldségekkel is, mint például avokádóval vagy olajbogyóval.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.