A nyár tökéletes időszak arra, hogy könnyű, frissítő salátákat fogyasszunk. A feta sajtos saláta kiváló választás mindazoknak, akik szeretik az ízletes, ugyanakkor egészséges ételeket. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz el egy gyors és egyszerű feta sajtos salátát, amely garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését is.
Hozzávalók a Feta Sajtos Saláta recepthez
- 200 g feta sajt
- 2 db közepes paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 10-15 db olívabogyó (fekete vagy zöld, ízlés szerint)
- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított oregánó (vagy friss, apróra vágva)
- Egy marék friss petrezselyem (opcionális)
Elkészítés
- Előkészítés:
- Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget alaposan megmosunk.
- A paradicsomot kockákra vágjuk.
- Az uborkát hosszában kettévágjuk, majd szeletekre vágjuk.
- A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk és kockákra vágjuk.
- Az olívabogyókat egészben hagyjuk vagy félbevágjuk, ha kisebb darabokat szeretnénk.
- Saláta összeállítása:
- Egy nagy tálban összekeverjük a paradicsomot, uborkát, hagymát, és kaliforniai paprikákat.
- Hozzáadjuk az olívabogyókat és óvatosan összeforgatjuk.
- Feta sajt hozzáadása:
- A feta sajtot nagyobb darabokra törjük vagy kockákra vágjuk, és a salátához adjuk.
- Öntet elkészítése:
- Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot és oregánót.
- Az öntetet a salátára öntjük, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a zöldségeket és a sajtot egyenletesen bevonja.
- Tálalás:
- A salátát friss, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, ha használunk.
- Azonnal tálaljuk, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, és a feta sajt friss ízét élvezhessük.
Tippek és Variációk
- Proteint hozzáadni: Ha laktatóbbá szeretnénk tenni a salátát, adhatunk hozzá grillezett csirkemellet vagy garnélarákot.
- Zöld levelek: Keverhetünk a salátához friss spenótot vagy rukkola leveleket is, hogy még gazdagabbá tegyük az ízvilágot.
- Magvak és diófélék: Pirított dióval vagy tökmaggal extra ropogósságot és ízt adhatunk a salátának.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.