Frissítő Feta Sajtos Saláta Receptje: Egyszerű és Ízletes Nyári Csemege

A nyár tökéletes időszak arra, hogy könnyű, frissítő salátákat fogyasszunk. A feta sajtos saláta kiváló választás mindazoknak, akik szeretik az ízletes, ugyanakkor egészséges ételeket. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz el egy gyors és egyszerű feta sajtos salátát, amely garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését is.

Hozzávalók a Feta Sajtos Saláta recepthez

  • 200 g feta sajt
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 10-15 db olívabogyó (fekete vagy zöld, ízlés szerint)
  • 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó (vagy friss, apróra vágva)
  • Egy marék friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítés

  1. Előkészítés:
    • Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget alaposan megmosunk.
    • A paradicsomot kockákra vágjuk.
    • Az uborkát hosszában kettévágjuk, majd szeletekre vágjuk.
    • A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
    • A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk és kockákra vágjuk.
    • Az olívabogyókat egészben hagyjuk vagy félbevágjuk, ha kisebb darabokat szeretnénk.
  2. Saláta összeállítása:
    • Egy nagy tálban összekeverjük a paradicsomot, uborkát, hagymát, és kaliforniai paprikákat.
    • Hozzáadjuk az olívabogyókat és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Feta sajt hozzáadása:
    • A feta sajtot nagyobb darabokra törjük vagy kockákra vágjuk, és a salátához adjuk.
  4. Öntet elkészítése:
    • Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot és oregánót.
    • Az öntetet a salátára öntjük, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a zöldségeket és a sajtot egyenletesen bevonja.
  5. Tálalás:
    • A salátát friss, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, ha használunk.
    • Azonnal tálaljuk, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, és a feta sajt friss ízét élvezhessük.

Tippek és Variációk

  • Proteint hozzáadni: Ha laktatóbbá szeretnénk tenni a salátát, adhatunk hozzá grillezett csirkemellet vagy garnélarákot.
  • Zöld levelek: Keverhetünk a salátához friss spenótot vagy rukkola leveleket is, hogy még gazdagabbá tegyük az ízvilágot.
  • Magvak és diófélék: Pirított dióval vagy tökmaggal extra ropogósságot és ízt adhatunk a salátának.
Frissítő Feta Sajtos Saláta Receptje: Egyszerű és Ízletes Nyári Csemege
Frissítő Feta Sajtos Saláta Receptje: Egyszerű és Ízletes Nyári Csemege

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top