Házi fagylalt recept – Friss és finom desszert saját kezűleg

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy hűsítő fagylalt, amelyet akár otthon is könnyedén elkészíthetünk. Az alábbi recept segítségével gyorsan és egyszerűen varázsolhatunk ínycsiklandó házi fagylaltot, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz majd. Az elkészítéshez mindössze néhány alapanyagra és egy kis türelemre lesz szükségünk.

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 250 ml habtejszín
  • 3 evőkanál cukor vagy méz (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés lépésről lépésre:

1. Banán előkészítése Első lépésként hámozzuk meg az érett banánokat, majd vágjuk őket kis darabokra. Fontos, hogy a banánok érettek legyenek, mert így lesz a fagylaltunk igazán édes és krémes. A felvágott banándarabokat helyezzük egy zárható műanyag zacskóba vagy egy tálcára, és tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára, amíg teljesen megfagynak.

2. Habtejszín felverése Míg a banánok a fagyasztóban pihennek, fogjunk egy mély tálat és öntsük bele a habtejszínt. Kézi habverővel vagy elektromos habverővel verjük fel a tejszínt addig, amíg kemény habot nem kapunk. Ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl, mert akkor vaj lesz belőle.

3. Fagylalt alap elkészítése A fagyasztott banándarabokat tegyük egy turmixgépbe vagy egy konyhai robotgépbe. Adjuk hozzá a cukrot vagy mézet, valamint a vanília kivonatot. Turmixoljuk össze az egészet, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ha a keverék túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.

4. Összeállítás Óvatosan forgassuk bele a felvert habtejszínt a banánkrémbe. Ezt lassú, körkörös mozdulatokkal tegyük, hogy a tejszín habossága megmaradjon és a fagylaltunk könnyű, légies legyen.

5. Fagyasztás A kész keveréket öntsük egy zárható műanyag dobozba vagy egy fagyálló tálba, és tegyük a fagyasztóba legalább 2-3 órára. Fontos, hogy a fagylalt teljesen megkeményedjen, de ne felejtsük el időnként megkeverni, hogy egyenletesen faggyon meg és krémes maradjon.

6. Tálalás Amikor a fagylalt elkészült, vegyük ki a fagyasztóból és tálaljuk gombócokban. Díszíthetjük friss gyümölccsel, csokoládé reszelékkel vagy öntettel. A házi készítésű fagylalt íze és állaga mindenkit el fog varázsolni, és garantáltan a család kedvence lesz.

Tippek és variációk:

  • Gyümölcsös változat: Próbáljuk ki más gyümölcsökkel is, például eperrel, málnával vagy mangóval. A gyümölcsöket előre fagyasszuk le és használjuk a banánhoz hasonlóan.
  • Csokis változat: Adjunk hozzá olvasztott csokoládét vagy kakaóport a banánkrémhez, hogy csokis fagylaltot kapjunk.
  • Diós változat: Szórjunk bele apróra vágott diót vagy mogyorót a keverékbe, hogy ropogósabbá tegyük a fagylaltot.
Házi fagylalt recept - Friss és finom desszert saját kezűleg
Házi fagylalt recept – Friss és finom desszert saját kezűleg

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top