A szőlő évszázadok óta ismert, nemcsak édes és frissítő íze miatt, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért is. Tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a szervezetünk egészségének fenntartásához. A szőlő sokféleképpen felhasználható, de most egy könnyen elkészíthető és tápláló szőlősaláta receptet mutatok be, amely tökéletes választás lehet azok számára, akik odafigyelnek az egészséges étkezésre.
Szőlősaláta recept
Hozzávalók:
- 300 g vegyes színű szőlő (piros és zöld)
- 1 db alma (lehetőség szerint bio)
- 1 db érett avokádó
- 1 marék bébispenót
- 1 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál méz vagy agavé szirup
- 1 evőkanál pirított dió vagy mandula (opcionális)
- csipetnyi só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- Szőlő előkészítése: Mossuk meg alaposan a szőlőt, és ha szükséges, felezzük őket. A mag nélküli szőlő a legjobb választás ehhez a recepthez.
- Gyümölcsök összeállítása: Az almát vágjuk vékony szeletekre vagy kockákra. Az avokádót felezzük meg, távolítsuk el a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Keverjük össze a szőlőt, almát és avokádót egy nagy salátástálban.
- Zöld levelek hozzáadása: A bébispenótot is tegyük a tálba, finoman forgassuk össze a gyümölcsökkel.
- Öntet elkészítése: Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, olívaolajat és mézet/agavé szirupot. Ízesítsük sóval és borssal.
- Tálalás: Öntsük rá az öntetet a salátára, és finoman keverjük össze, hogy minden összetevőt bevonjon. Szórjuk meg a tetejét pirított dióval vagy mandulával.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.