Szőlő, mint egészséges alapanyag: Frissítő szőlősaláta recept

A szőlő évszázadok óta ismert, nemcsak édes és frissítő íze miatt, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért is. Tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a szervezetünk egészségének fenntartásához. A szőlő sokféleképpen felhasználható, de most egy könnyen elkészíthető és tápláló szőlősaláta receptet mutatok be, amely tökéletes választás lehet azok számára, akik odafigyelnek az egészséges étkezésre.

Szőlősaláta recept

Hozzávalók:

  • 300 g vegyes színű szőlő (piros és zöld)
  • 1 db alma (lehetőség szerint bio)
  • 1 db érett avokádó
  • 1 marék bébispenót
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál méz vagy agavé szirup
  • 1 evőkanál pirított dió vagy mandula (opcionális)
  • csipetnyi só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. Szőlő előkészítése: Mossuk meg alaposan a szőlőt, és ha szükséges, felezzük őket. A mag nélküli szőlő a legjobb választás ehhez a recepthez.
  2. Gyümölcsök összeállítása: Az almát vágjuk vékony szeletekre vagy kockákra. Az avokádót felezzük meg, távolítsuk el a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Keverjük össze a szőlőt, almát és avokádót egy nagy salátástálban.
  3. Zöld levelek hozzáadása: A bébispenótot is tegyük a tálba, finoman forgassuk össze a gyümölcsökkel.
  4. Öntet elkészítése: Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, olívaolajat és mézet/agavé szirupot. Ízesítsük sóval és borssal.
  5. Tálalás: Öntsük rá az öntetet a salátára, és finoman keverjük össze, hogy minden összetevőt bevonjon. Szórjuk meg a tetejét pirított dióval vagy mandulával.
Frissítő szőlősaláta recept
Frissítő szőlősaláta recept

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top