A káposztás töltött paprika egy ízletes és tápláló étel, amely jól illeszkedik az őszi szezonhoz. Ez a recept tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és remek választás lehet egy egészséges étrendbe.
Hozzávalók
- 4 nagyobb piros paprika
- 300 g darált pulykahús
- 1 közepes fej fehér káposzta (kb. 500 g)
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 50 g barnarizs (előfőzve)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál paprika
- Só és bors ízlés szerint
- 200 ml paradicsomlé
Elkészítés
- Készítsük elő a paprikákat: Vágjuk le a paprika tetejét, és távolítsuk el a magokat és a fehér részeket. A paprikákat mossuk meg és tegyük félre.
- Töltelék elkészítése: A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd forró vízben blansírozzuk 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
- Húsmassza elkészítése: A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a darált pulykahúst, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a blansírozott káposztát, a barnarizst, a tojást, paprikát, sót és borsot. Keverjük össze alaposan.
- Paprikák megtöltése: A tölteléket osszuk el a paprikák között, és helyezzük egy tűzálló tálba.
- Sütés: Öntsük a paradicsomlevet a tál aljára, majd takarjuk le fóliával. Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, amíg a paprikák megpuhulnak.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.