Egészséges őszi recept: Káposztás töltött paprika

A káposztás töltött paprika egy ízletes és tápláló étel, amely jól illeszkedik az őszi szezonhoz. Ez a recept tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és remek választás lehet egy egészséges étrendbe.

Hozzávalók

  • 4 nagyobb piros paprika
  • 300 g darált pulykahús
  • 1 közepes fej fehér káposzta (kb. 500 g)
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 50 g barnarizs (előfőzve)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál paprika
  • Só és bors ízlés szerint
  • 200 ml paradicsomlé

Elkészítés

  1. Készítsük elő a paprikákat: Vágjuk le a paprika tetejét, és távolítsuk el a magokat és a fehér részeket. A paprikákat mossuk meg és tegyük félre.
  2. Töltelék elkészítése: A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd forró vízben blansírozzuk 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
  3. Húsmassza elkészítése: A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a darált pulykahúst, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a blansírozott káposztát, a barnarizst, a tojást, paprikát, sót és borsot. Keverjük össze alaposan.
  4. Paprikák megtöltése: A tölteléket osszuk el a paprikák között, és helyezzük egy tűzálló tálba.
  5. Sütés: Öntsük a paradicsomlevet a tál aljára, majd takarjuk le fóliával. Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, amíg a paprikák megpuhulnak.
Egészséges őszi recept: Káposztás töltött paprika
Egészséges őszi recept: Káposztás töltött paprika

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top