A kávé egy sokak által kedvelt ital, de nem mindenkinek megfelelő a klasszikus forró változat. Az alábbi recept egy egészséges, természetes és hidegen is fogyasztható kávét mutat be, amely tökéletes frissítő ital a forró nyári napokra, vagy bármikor, amikor hűsítő kávéra vágyik.
Hozzávalók
- 1 csésze frissen főzött kávé (kb. 240 ml)
- 1 evőkanál kókusztej
- 1 teáskanál méz (vagy más természetes édesítőszer)
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 csésze jégkocka
- (opcionális) egy csipet fahéj vagy kakaópor
Előkészítés
- Kávé főzése: Főzz le egy csésze kávét a szokásos módon. Használhatsz filteres kávét, kávéfőzőt vagy kávégépet, attól függően, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre.
- Kávé lehűtése: Miután elkészült a kávé, hagyd teljesen kihűlni. A folyamat felgyorsításához helyezd a kávét egy hűtőálló edénybe, és tedd be a hűtőbe legalább 30 percre.
- Kávé összekeverése: Miután a kávé lehűlt, öntsd egy nagy pohárba. Add hozzá a kókusztejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Jól keverd össze az összetevőket, amíg az édesítőszer teljesen feloldódik.
- Jégkockák hozzáadása: Helyezz a pohárba jégkockákat, és keverd meg, hogy a kávé jól lehűljön.
- (Opcionális) Ízesítés: Ha szeretnéd, szórj egy csipet fahéjat vagy kakaóport a tetejére az extra ízért.
Tálalás
Az elkészült kávét azonnal fogyaszthatod. Frissítő hatásának köszönhetően ideális választás lehet egy meleg nyári napra, vagy amikor csak szeretnéd élvezni a kávé ízét anélkül, hogy forró italra lenne szükséged. Az egészséges és természetes összetevőknek köszönhetően a recept nemcsak finom, hanem tápláló is.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.