Egészséges kávé recept hidegen is

A kávé egy sokak által kedvelt ital, de nem mindenkinek megfelelő a klasszikus forró változat. Az alábbi recept egy egészséges, természetes és hidegen is fogyasztható kávét mutat be, amely tökéletes frissítő ital a forró nyári napokra, vagy bármikor, amikor hűsítő kávéra vágyik.

Hozzávalók

  • 1 csésze frissen főzött kávé (kb. 240 ml)
  • 1 evőkanál kókusztej
  • 1 teáskanál méz (vagy más természetes édesítőszer)
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 csésze jégkocka
  • (opcionális) egy csipet fahéj vagy kakaópor

Előkészítés

  1. Kávé főzése: Főzz le egy csésze kávét a szokásos módon. Használhatsz filteres kávét, kávéfőzőt vagy kávégépet, attól függően, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre.
  2. Kávé lehűtése: Miután elkészült a kávé, hagyd teljesen kihűlni. A folyamat felgyorsításához helyezd a kávét egy hűtőálló edénybe, és tedd be a hűtőbe legalább 30 percre.
  3. Kávé összekeverése: Miután a kávé lehűlt, öntsd egy nagy pohárba. Add hozzá a kókusztejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Jól keverd össze az összetevőket, amíg az édesítőszer teljesen feloldódik.
  4. Jégkockák hozzáadása: Helyezz a pohárba jégkockákat, és keverd meg, hogy a kávé jól lehűljön.
  5. (Opcionális) Ízesítés: Ha szeretnéd, szórj egy csipet fahéjat vagy kakaóport a tetejére az extra ízért.

Tálalás

Az elkészült kávét azonnal fogyaszthatod. Frissítő hatásának köszönhetően ideális választás lehet egy meleg nyári napra, vagy amikor csak szeretnéd élvezni a kávé ízét anélkül, hogy forró italra lenne szükséged. Az egészséges és természetes összetevőknek köszönhetően a recept nemcsak finom, hanem tápláló is.

Egészséges kávé recept hidegen is
Egészséges kávé recept hidegen is

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top