Az alma gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, ezért kiváló alapanyag lehet az egészséges étkezésekhez. Ebben a receptben az alma frissítő ízét zöldségekkel kombináljuk, hogy egy ízletes és tápláló salátát készítsünk.
Az alapanyagok listája
- 2 közepes méretű alma (pl. Gala vagy Fuji)
- 1 közepes sárgarépa
- 1/2 kígyóuborka
- 1/4 fej vöröskáposzta
- 50 g friss petrezselyem
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
A saláta elkészítése
- Az almák előkészítése: Mossuk meg az almákat alaposan, majd hámozzuk meg és távolítsuk el a magházat. Vágjuk fel őket vékony szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy melyik formát kedveljük.
- Zöldségek feldolgozása: Hámozzuk meg a sárgarépát, majd reszeljük le finomra. A kígyóuborkát vékony szeletekre vágjuk. A vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, hogy könnyen összekeverhető legyen a salátában.
- Petrezselyem előkészítése: Mossuk meg és aprítsuk fel a friss petrezselymet.
- Öntet készítése: Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és a mézet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Saláta összeállítása: Egy nagy salátástálban keverjük össze az alma szeleteket, a reszelt sárgarépát, a kígyóuborkát és a vöröskáposztát. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, majd öntsük rá az öntetet. Keverjük alaposan össze, hogy az ízek jól elvegyüljenek.
Tálalás és tárolás
A saláta azonnal fogyasztható, de hűtőszekrényben 1-2 órán át állni hagyva még ízletesebb lehet, mivel az ízek jobban összeérnek. Az elkészült saláta 1-2 napig eláll a hűtőszekrényben, de a frissesség és ropogós állag megőrzése érdekében érdemes minél hamarabb elfogyasztani.
A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.