Frissítő és Ínycsiklandozó Sütés Nélküli Sütemény Receptje: Epres-Joghurtos Torta

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy könnyed és hűsítő desszert, amelyhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Ebben a cikkben egy egyszerű, de annál finomabb epres-joghurtos torta receptjét osztom meg veletek. Ez a sütemény tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy családi ebédről, baráti összejövetelről vagy csak egy kis kényeztetésről.

Hozzávalók

Az alaphoz:
  • 200 g zabkeksz
  • 100 g vaj
A töltelékhez:
  • 500 g görög joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag zselatin (10 g)
  • 500 g friss eper

Elkészítés

Alap elkészítése:
  1. Kekszalap: A zabkekszet daráljuk finomra egy konyhai robotgépben vagy törjük össze egy zacskóban sodrófával. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a darált keksszel, amíg homogén masszát nem kapunk.
  2. Alapformázás: Nyomkodjuk bele a keveréket egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, és tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése:
  1. Habtejszín felverése: A habtejszínt verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
  2. Joghurttöltelék: A görög joghurtot keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
  3. Zselatin készítése: A zselatint oldjuk fel 4 evőkanál hideg vízben, majd melegítsük fel lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, amíg teljesen feloldódik. Ne forraljuk fel!
  4. Töltelék összeállítása: A feloldott zselatint fokozatosan keverjük hozzá a joghurtos masszához. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, ehhez érdemes folyamatosan keverni.
  5. Hab hozzáadása: A felvert tejszínhabot óvatosan forgassuk bele a joghurtos-zselatinos keverékbe.
Torta összeállítása:
  1. Töltelék ráöntése: Az elkészített tölteléket öntsük a hűtőben lévő kekszalapra, és egyengessük el a tetejét.
  2. Eper réteg: Az epreket mossuk meg, és szeleteljük fel. Rendezzük el az eperszeleteket szépen a torta tetején.
  3. Hűtés: Tegyük a tortát legalább 4-5 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtjük, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Tálalás

Amikor a torta megfelelően lehűlt és megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és óvatosan távolítsuk el a kapcsos forma oldalát. Szeleteljük fel, és tálaljuk friss eperrel és esetleg egy kis mentával díszítve.

Frissítő és Ínycsiklandozó Sütés Nélküli Sütemény Receptje: Epres-Joghurtos Torta
Frissítő és Ínycsiklandozó Sütés Nélküli Sütemény Receptje: Epres-Joghurtos Torta

A cikket a HillVital támogatta. Kerülj közelebb az egészséghez, hillvital.hu.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top